Preguntes

Com començar amb el kite i amb el surf

PREGUNTES DE KITESURF - per a principiants

1. Qualsevol persona por aprendre kitesurf ?
, a la nostra escola de kite a Tarifa comencem classes de kite surf per a nens de 8 anys d'edat. Però, és clar, depèn de cada nen. Per garantir la seguretat completa per als nens durant la lliçó, es recomana prendre una classe privada, sòl amb l'instructor. En els cursos en grup (2-4 persones) l'instructor ha de canviar entre les parelles i no pot passar tot el temps amb el nen. O una altra opció és també la lliçó semiprivada (2 persones), on un dels pares fan el curs també. Així aprèn tot sobre el kitesurf, la seguretat, el clima, el llançament i l'aterratge de l'estel i tota la informació important necessària per començar amb el kitesurf.

2. Necessite experiència prèvia en el kitesurf per començar amb el curs ?
No, la majoria dels nostres alumnes son principiants. Sols és necessari saber nadar. Però durant les classes de kitesurf utilitzaràs l'armilla de flotació, així que tampoc necessites ser molt bon nadador.

3. Què necessite dur per a les classes de kitesurf ? No tinc cap material ni neopré.
Dugues alguna cosa per beure, roba de bany, tovallola, ulleres de sol, protecció solar (utilizem factor 50+). La resta, el equip de kite, el neopré, el casc, l'armilla de foltació, etc, t'ho facilita l'Escola Dragon.

4. Tinc que reservar la classe amb anterioritat ?
Si, Tarifa és molt concorreguda durant l'estiu i la lliçó hauria de ser reservada al menys 1 setmana abans. Hem de planificar els instructors. Pots reservar el curs per correu electrònic o per telèfon.

5. És el kitesurf segur ?
, si aprens amb un instructor experimentat en qualsevol escola de kitesurf. Durant la lliçó no s'aprèn només a controlar l'estel i ficar-se en peu a la taula de kite, sinó també la informació necessària sobre el vent, el lloc, els corrents, les marees ...

6. Pots aprendrer kitesurf en hivern ?
, el nostre centre de kitesurf està obert tot l'any. A l'hivern tenim entre 15 a 25 graus. A la nit és més fred. Hauràd de vestir-te més abrigat,


7. On he d'anar per comença les classes ?
Ens encontrem a la nostra botifa surfera Dragon. L'adreça és al Polígon La Vega 203, 11380 Tarifa, Cádiz. Si el teu GPS no localitza el carrer, prova amb carrer C/ Linea de la Concepcion, 10. Si vens des de Cadiz agafa la primera sortida a Tarifa, si vens des de Malaga, llavors la segona.


8. Què es mes fàcil, el kitesurf o el windsurf ?
Definitivament el kitesurf. Una vegada aprens el control de l'estel i de la taula, el progrés és molt ràpid. Per aprendre a la canviar la direcció, tan sols necessites un dia. Els alumnes que ja practiquen el wakboard o wl snowboard, poden navegar a la segona llicó. 8 de cada 10 persones aprenen el kitesurf.

9. Quan de temps necessite per a aprendrer kite ?
Depèn de cada persona i dels seus coneixements en altres esports aquàtics com wakeboard o snowboard. La majoria de persones necessiten al voltant de 3-5 dies.

 10. Necessite assegurança per al kitesurf ?
Durant la teva classe tens assegurança de responsabilitat civil i assegurança bàsica d'accidents inclòs en el preu. Recomanem per kitesurfistes independets i per aquells que viatgen molt, tenir una assegurança de kitesurf per al cas que alguna cosa passi. Si aneu a contractar una assegurança de viatge durant les vacances, consulteu si també cobreix el kitesurf. Mantinte fora de perill a l'aigua!


PREGUNTES DE SURF - Guía personal del surf

El que necessites saber abans de començar la sessió de surf.

1. Què necessite per començar el curs de surf ?
Tan sols protector solar, alguna cosa per beure, tovallola, roba de bany i bon humor :-) En hivern dugues roba d'abrig.
La taula de surf i el neopré tels facilitem a l'escola, estan inclosos en el preu.

2. On és el punt d'encontre de l'Escola i a quin hora s'ha d'estar alli?
Ens trobem a la nostra botiga surfera Dragon, al Polígon de la Vega a Tarifa. Veure el mapa. Si us plau vine 10 minuts abans de la calsse per omplir el full de reserva. Les lliçons comencen a les 11 pel matí, i el torn de la vesprada comença a les 2. Però l'hora exacta de l'inici de la classe por canviar depenent de les condicions de les ones.

3. Necessite saber nadar ?

Si, necessites saber nadar mínimament 50 metres.

4. És segur aprendre surf ?
Si, si aprens surf amb instructors experimentats. Els instructors no només com posar-se dret sobre la taula i com remar, sinó també tot sobre les ones, els corrents, les marees, els llocs locals per a la pràctica i tot el que necessites saber per practicar surf segur.

5. Quant de temps necessite per posar-me dret a la taula ?
Depen de cada persona, cada u es diferent, però la majoria dels nostres alumnes ho aconsegueixen a la primera llicó.

6. Hi ha un limit d'edat a l'aprenentatge del surf ?
Els nens poden comença amb 8 anys. Els nens aprenen mes ràpid si ja practiquen altre esport com l'esquí, l'snow... No hi ha limit de màxima edat, així que si et sens preparat per aprendre surf, t'esperem :-)

7. L'escola està oberta també en hivern ?
Si, el centre d'esports Dragon està obert durant tot l'any.

8. Necessite reservar el curs amb antelació ?
Si, sempre és millor, ja que tenim que organitzar als instructos i el material.

9. Puc utilitzar el meu neopré o la meua taula ?
Per suposat. La mesura de la taula ha de ser la corresponent per al teu nivell.


PREGUNTES DEL SUP - Començar amb el SUP, alguns consells

1. Què és el SUP ?
També anomenat padel surf o surf a rem. Te els seus origens a Hawaii i va adquirir la popularitat gràcies al surfer Laird Hamilton. És un tipus de surf. La pràctica és molt fàcil i es pot practicar tant en aigua plana com a les onades.

2. És un esport també per a nens ?
Si, aquest esport és per tota la familia sense limit d'edat !

3. Necessite saber nadar i tenir experiència ?
Necessites saber nadar. Però no cal preocupar-se si no ets el millor nadador, es recomana utilitzar el l'armilla de flotació tot el temps a l'aigua. Tampoc necessites tenir cap experiència, ja a la primera lliçó sabras ficar-te dret a la taula.

4. Com mantenir l'equilibri a la taula i com ficar-se dret ?
És més fàcil posar-se de genolls en la taula en lloc d'estar de peu directament en posició vertical. Aconsegueix a la taulauna posició de genolls, al centre de la mateixa. En primer lloc posar-se dret al tauler d'un peu, i després de l'altre. Quan es posa dret, els peus han d'estar paral · lels, sobre l'amplada del maluc, els genolls doblegats i l'esquena recta. L'equilibri el mantenim amb el maluc.

5. Como utilitzar el rem.
Si volem navegar per la dreta, la ma dreta la col.locarem dalt del rem, i l'esquerra baix. Mantenint els braços rectes, utilitzant els abdominals, empenyem el rem cap a la profunditat amb la ma superior, després repetim l'acció. Per anar recte deguem realitzar aquest acte 4 o 5 vegades a una banda, i a continuació altres tantes a l'altra banda.

6. Girs.
Un mètode fàcil per principiants és remar en un costat fins que el nas està en la direcció que vol anar. Vols girar a la dreta? Paleta de l'esquerra. Has de doblar els genolls i posar més pes al peu del darrere, per a mantenir l'equilibri i girar mes ràpidament. Un altra forma ràpida de gir es remar cap enrere. O també planta el rem a la part davantera de la taula, i d'un cop arrossega'l fins a la cua.

7. Què necessito portar ?
Roba de bany, tovallola, protecció solar, barret, ulleres de sol. A Tarifa fem el SUP descalços, no necessites sabates d'aigua.

8. Com vaig a dur la taula amb el cotxe ? 
Hi han dos tipus de taules de SUP. Dura o inflable. El inflable és molt fàcil de posar al cotxe, per emportar. La taula dura s'ha de transportar a la baca. El millor és utilitzar un protector de baca per protegir la taula. Assegureu-vos d'apilar la taula a la baca amb l'aleta cap amunt.

9. Puc llevar les aletes ?
Si, per viatjar o per guardar la taula, però per suposat no pots practicar el SUP sense elles:-)

10. Necessite cera per a la taula de SUP ?
Les nostres taules de SUP de lloguer porten incorporat un pad que proporciona adherència fiable sense encerar.